De actie #eenkleingebaar wil in deze periode mensen stimuleren extra naar elkaar om te kijken. De gedachte is dat een klein gebaar het verschil kan maken. Lees hier alles over de actie. Doet u mee?

 

‘Nationale beweging’

Volgens de initiatiefnemers is #eenkleingebaar een ‘nationale beweging’, aangejaagd door vrijwilligersorganisaties Humanitas, Nationale Vereniging de Zonnebloem, Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk, Stichting Present en ‘Niet Alleen’ en mogelijk gemaakt door de ministeries van VWS en Justitie en Veiligheid. Door het coronavirus zijn de feestdagen dit jaar voor veel mensen moeilijk. Daarom is het belangrijk om in deze maand extra naar elkaar om te kijken.

 

Iedereen kan meedoen

De actie is voor iedereen: jong en oud, familie, vrienden, buren, kennissen en collega’s. Door bijvoorbeeld een kerstkaart te versturen, een luisterend oor te bieden of een mooie kaars langs te brengen. En deze inzet te delen op social media met de hashtag #eenkleingebaar.

 

Zichtbaar worden en ondersteuning beschikbaar

Alle initiatieven die publiekelijk gedeeld worden, komen in beeld op de eenkleingebaar.nu. Op moment van schrijven waren 78 gebaren zichtbaar. De initiatiefnemers zijn beschikbaar voor ondersteuning, dus maak daar gebruik van.

Wat vindt u van deze actie? Doet u mee? Laat het weten in een reactie onder dit bericht.

Informatie

Publicatiedatum15 december 2020
Laatste aanpassing15 december 2020
BronEen klein gebaar
Onderwerpen#eenkleingebaar, feestdagen