Aanpak eenzaamheid.nl
één plek, alle informatie

Nieuws en inspiratie over de aanpak van eenzaamheid

Hier leest u relevant nieuws over de aanpak van eenzaamheid. Hebt u nieuwstips, of wilt u zelf eens een inspiratie- of nieuwsbericht schrijven? Stuur me gerust een bericht. U kunt u hier abonneren op de nieuwsbrief. Alle eerdere nieuwsbrieven vindt u hier.


21.03.2020

Eenzaamheid en het coronavirus: meer alert, minder taboe, en dat is mooi

Een mening eenzaamheid en corona.png[Opinie] Sinds de start van het VWS-programma Eén tegen eenzaamheid en de komst van Hugo de Jonge als minister van VWS is er meer aandacht voor eenzaamheid. Aan dat programma doen nu zo’n 126 gemeenten mee. 

De uitbraak van het coronavirus versterkt de aandacht voor eenzaamheid. Ik zie de afgelopen week veel initiatieven voor mensen die nu in een sociaal isolement terecht komen, die eenzaam zijn of dreigen te worden. Het is prachtig om te zien dat zoveel burgers, bedrijven, vrijwilligersorganisaties, ouderenorganisaties, welzijnsorganisaties en gemeenten nu heel alert zijn op dit onderwerp. De aandacht voor eenzaamheid helpt ook het taboe op eenzaamheid te verminderen. 

Dat zou wel eens heel goed kunnen uitpakken voor de aanpak van eenzaamheid nádat de strijd tegen het coronavirus is gewonnen. Want: veel meer mensen zijn alert op eenzaamheid, we weten beter waar mensen wonen die (mogelijk) eenzaam zijn en het belang van aanbod dat goed bekend is extra duidelijk geworden.

Wat denkt u: welk effect heeft de coronacrisis op de aanpak van eenzaamheid? Laat uw reactie hieronder achter, of neem deel aan de eerste online kennisdeler over eenzaamheid en corona.

Hugo van den Beld - 14:09:37 | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments


Opbellen
E-mail