Aanpak eenzaamheid.nl
één plek, alle informatie

Nieuws en inspiratie over de aanpak van eenzaamheid

Hier leest u relevant nieuws over de aanpak van eenzaamheid. Hebt u nieuwstips, of wilt u zelf eens een inspiratie- of nieuwsbericht schrijven? Stuur me gerust een bericht. U kunt u hier abonneren op de nieuwsbrief. Alle eerdere nieuwsbrieven vindt u hier.


05.11.2019

Nieuwe tool: wat helpt voor welke groep eenzame mensen?

Keuzes.jpegEenzaamheid is een complex en groot onderwerp. Keuzes maken en prioriteiten stellen kunnen dan goed helpen, vooral als de beschikbare menskracht en middelen beperkt zijn. Daarvoor kunt u nu de nieuwe Movisie-tool Wegwijsaanpakeenzaamheid.nl gebruiken.

Als u de aanpak van eenzaamheid wilt richten op mensen met een bepaalde mate van eenzaamheid, dan helpt Wegwijsaanpakeenzaamheid u uitstekend. De tool onderscheidt vier groepen: van niet eenzaam tot ernstig eenzaam. Per groep geeft het instrument een omschrijving en noemt activiteiten en voorbeelden waarmee de aanpak van eenzaamheid vorm kan krijgen. Lees hier in één overzicht hoe de nieuwe tool werkt.

Conclusie: Wegwijsaanpakeenzaamheid.nl maakt het nu heel gemakkelijk om te weten wát u het beste kunt doen voor verschillende doelgroepen. Hopelijk helpt het u en uw netwerk om goede keuzes te maken en uw lokale aanpak te versterken.

Hugo van den Beld - 14:57:58 | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments


Opbellen
E-mail