Aanpak eenzaamheid.nl
één plek, alle informatie

Nieuws en inspiratie over de aanpak van eenzaamheid

Hier leest u relevant nieuws over de aanpak van eenzaamheid. Hebt u nieuwstips, of wilt u zelf eens een inspiratie- of nieuwsbericht schrijven? Stuur me gerust een bericht. U kunt u hier abonneren op de nieuwsbrief. Alle eerdere nieuwsbrieven vindt u hier.


11.02.2020

Zo wordt eenzaamheid in Nederland gemeten

Statistiek.pngHet is één van de meestgestelde vragen over eenzaamheid. Vooral als mensen cijfers zien, waaruit bijvoorbeeld blijkt dat “43% van de volwassen bevolking aangeeft eenzaam te zijn”. Hoe wéten en meten we dat? Ontdek op deze nieuwe pagina dat in Nederland een vragenlijst is ontwikkeld, die wereldwijd gebruikt wordt. En lees meteen wanneer het RIVM en de GGD dit najaar overal in ons land opnieuw gaat meten.

Hugo van den Beld - 16:10:18 @ wetenschap | Een opmerking toevoegen

23.06.2019

Deze negen punten vragen meer aandacht bij de aanpak van eenzaamheid

Schermafbeelding 2019-06-23 om 14.03.48.pngWat vinden experts over de aanpak van eenzaamheid? Waar is volgens hen meer aandacht voor nodig? Dat komt aan bod in het essay “Onderbelichte aspecten van eenzaamheid” dat vorige week bij Movisie verscheen. Vijf experts met ervaring in praktijk en onderzoek beantwoorden de vraag waaraan we volgens hen meer aandacht moeten besteden bij de aanpak van eenzaamheid. Ik zet de negen belangrijkste antwoorden hier op een rij. 

  1. Er moet meer aandacht zijn voor het aanreiken van goede voorbeelden aan gemeenten en maatschappelijke organisaties

. [Meer weten…]

Hugo van den Beld - 12:17:48 @ wetenschap | Een opmerking toevoegen

17.06.2019

Vanaf deze zomer: geld voor initiatieven tegen eenzaamheid

Denkt u goed bezig te zijn om eenzaamheid bij ouderen te voorkomen of tegen te gaan? Goed nieuws: vanaf deze zomer kunt u geld krijgen van de overheid om uw concept te ontwikkelen, te beschrijven en te onderbouwen. Het zit zo.

Minister Hugo de Jonge heeft het Actieprogramma Eén tegen eenzaamheid ingesteld. Dit programma wil de trend van eenzaamheid onder ouderen keren. [Meer weten…]

Hugo van den Beld - 13:21:17 @ wetenschap, financiën | Een opmerking toevoegen

Opbellen
E-mail