Aanpak eenzaamheid.nl
één plek, alle informatie

Nieuws en inspiratie over de aanpak van eenzaamheid

Hier leest u relevant nieuws over de aanpak van eenzaamheid. Hebt u nieuwstips, of wilt u zelf eens een inspiratie- of nieuwsbericht schrijven? Stuur me gerust een bericht. U kunt u hier abonneren op de nieuwsbrief. Alle eerdere nieuwsbrieven vindt u hier.


09.07.2019

Zo gaat u eenzaamheid in de langdurige zorg tegen

dependent-100342_1280.jpgSommige mensen zijn langdurig afhankelijk van zorg, zoals mensen in een verpleeghuis, in de gehandicaptenzorg of in de ggz. Ook bij deze mensen (eigenlijk: juist bij deze mensen!) is er vaak sprake van eenzaamheid. Dit ondanks 24×7 aanwezigheid van personeel.

Het is daarom goed om te weten dat er ook manieren zijn om binnen de langdurige zorg eenzaamheid actief tegen te gaan. Waardigheid & trots licht vier voorbeelden uit:
- twee voorbeelden van het koppelen van ouderen en jongeren aan elkaar, via zorgcentra en scholen;
- koffie schenken in een verzorgingshuis via een estafette;
- culturele uitjes voor bewoners van zorgcentra.

Naast deze voorbeelden zijn er nog tientallen andere mogelijkheden, die u kunt vinden op zorgtegeneenzaamheid.nl. Die website wordt, voor zover ik weet, niet meer bijgehouden, maar is een goudmijn om iets leuks te vinden voor uw doelgroep.

Wat zijn uw ervaringen met het voorkomen of tegengaan van eenzaamheid in de langdurige zorg? Ik ben heel benieuwd. Laat u uw reactie hieronder achter?

Hugo van den Beld - 12:38:32 | Een opmerking toevoegen

Opbellen
E-mail