Hulpmiddelen voor bewustwording en agendering

Om op lokaal niveau de bewustwording rond eenzaamheid te versterken en het onderwerp te agenderen, kunt u gebruik maken van de volgende hulpmiddelen:

  • Gebruik maken van communicatiematerialen van het landelijke VWS-programma Eén tegen eenzaamheid (als u bent aangesloten bij dit programma).
  • Gebruik maken van een Powerpointpresentatie over publiekscampagnes rond eenzaamheid.  Daarin zijn ervaringen van Breda, Den Bosch, Dordrecht, Nijkerk, Rotterdam en het landelijke VWS-programma verwerkt. Met de volgende tips:
    – de presentatie is inclusief verschillende filmpjes, en daardoor heel groot. Download de presentatie daarom via deze link;
    – de presentatie kent ook allerlei animaties. Bekijk de presentatie daarom vooral in ‘presentatiemodus’, dan komt alles het beste tot zijn recht.
  • Aansluiten bij de landelijke publiekscampagne van VWS vanuit Eén tegen eenzaamheid. Dit is een meerjarige campagne die volgens het Actieprogramma de mogelijkheid voor lokale invulling kent. Als aangesloten gemeente kunt u verwachten geïnformeerd en betrokken te worden bij de mogelijkheden.
  • Deelnemen aan de landelijke Week tegen Eenzaamheid. Deze vindt in 2021 plaats van 30 september t/m 7 oktober. U kunt deze week lokaal ook anders noemen, bijvoorbeeld Week van Ontmoeting. Meer informatie vindt u hier.
  • U kunt de recente filmhuisfilm ‘Goede Buren’ in uw gemeente vertonen. Deze film was een publieksfavoriet op het IDFA en toont enkele intieme portretten van mensen die eenzaam zijn en de manier waarop zij ondersteund worden in hun leven. U kunt ook een debat toevoegen aan de film. De film kunt u bekijken via Pathé Thuis; meer informatie vindt u hier.
 

Wilt u niets missen over de ontwikkelingen van de aanpak van eenzaamheid?

Abonneer uzelf nu op de tweewekelijkse nieuwsbrief van Aanpakeenzaamheid.nl en ontvang relevante artikelen over de aanpak van eenzaamheid. Mis het niet.

Je bent succesvol ingeschreven!