Nieuws

VWS-publicatie met artikelen van Aanpakeenzaamheid.nl

VWS-publicatie met artikelen van Aanpakeenzaamheid.nl

Het afgelopen jaar heeft Aanpakeenzaamheid.nl acht belangrijke Nederlandse wetenschappers en onderzoekers gesproken over de aanpak van eenzaamheid. Dit heeft geleid tot een serie artikelen, die nu gebundeld zijn in een publicatie van het ministerie van VWS ‘Inzicht in eenzaamheid’.

Dit zijn de winnaars van de ZorgSaamWonen Award 2021

Dit zijn de winnaars van de ZorgSaamWonen Award 2021

Inclusief Wonen – Leidenweg Arnhem en Hart van Vathorst zijn de winnaars geworden van de ZorgSaamWonen Award 2021. Het project Inclusief Wonen – Leidenweg Arnhem is winnaar van de juryprijs. Hart van Vathorst mag zich de winnaar van de publieksprijs noemen. De winnaars van de prijsvraag Eenzaamheid en Wonen: ruimte voor ontmoeting zijn bekend gemaakt tijdens het seminar Eenzaamheid en Wonen, dat op 4 oktober plaatsvond in het Kloosterkwartier in Veghel.

Eenzaamheid, daar praten we niet over

Eenzaamheid, daar praten we niet over

[Gastbijdrage] Eenzaamheid wordt gezien als een taboe onderwerp. Burgers en professionals vinden het lastig om hierover in gesprek te gaan. Maar eenzaamheid is toch deel van het leven. Iedereen voelt zich wel eens eenzaam. Waarom zouden we niet over eenzaamheid kunnen praten? Wat is een taboe eigenlijk?

Nu te gebruiken: subsidiechecklist eenzaamheid

Nu te gebruiken: subsidiechecklist eenzaamheid

Bent u bezig met een subsidie-aanvraag, voert u een nieuw eenzaamheidsproject uit of moet u beslissen over zo’n project? Dan kunt u nu goed gebruik maken van de Subsidiechecklist eenzaamheid. Daarmee zorgt u voor betere en effectievere projecten om eenzaamheid te voorkomen of tegen te gaan.

Sillik: harde, korstige eenzaamheid

Sillik: harde, korstige eenzaamheid

Volgens de overlevering heeft de Inuit bevolking van Noord-Amerika een ongebruikelijk groot aantal woorden voor sneeuw. Het moet rond 2010 geweest zijn dat ik hoorde over een project van een groep kunstenaars waarin zij in de bewoordingen die de Inuit gebruiken voor sneeuw het woord sneeuw vervangen door eenzaamheid. ‘Sillik’ werd zodoende harde, korstige eenzaamheid, ‘aput’ uitgespreide eenzaamheid en ‘ersertok’ bewegende eenzaamheid. Zodoende ontstonden 22 typen eenzaamheid. Ze hadden een interessant punt te pakken. Hoeveel typen eenzaamheid bestaan er eigenlijk?

Wilt u niets missen over de ontwikkelingen van de aanpak van eenzaamheid?

Abonneer uzelf nu op de tweewekelijkse nieuwsbrief van Aanpakeenzaamheid.nl en ontvang relevante artikelen over de aanpak van eenzaamheid. Mis het niet.

Je bent succesvol ingeschreven!