VWS-publicatie met artikelen van Aanpakeenzaamheid.nl

door | okt 6, 2021 | nieuws | 0 Reacties

Het afgelopen jaar heeft Aanpakeenzaamheid.nl acht belangrijke Nederlandse wetenschappers en onderzoekers gesproken over de aanpak van eenzaamheid. Dit heeft geleid tot een serie artikelen, die nu gebundeld zijn in een publicatie van het ministerie van VWS ‘Inzicht in eenzaamheid’‘.

 

Acht wetenschappers

Het VWS-actieprogramma Een tegen eenzaamheid kent een Wetenschappelijke Advies Commissie (WAC). In tijden van corona heeft Aanpakeenzaamheid.nl de leden daarvan gesproken. Dit heeft tot acht berichten geleid met inzichten van Theo van Tilburg, Anja Machielse, Eric Schoenmakers, Rick Kwekkeboom, Jenny Gierveld, Crétien van Campen, Tineke Fokkema en Linda Moonen. Van elke wetenschapper zijn fundamentele en actuele inzichten genoteerd. Zo stellen de wetenschappers en onderzoekers dat corona tot meer begrip van eenzaamheid heeft geleid. Ook is duidelijk geworden dat cultureel aanbod, weerbaarheid en relativering belangrijk zijn om eenzaamheid tegen te gaan. Sowieso is altijd maatwerk nodig om mensen daadwerkelijk te helpen.

 

Eén publicatie, alle inzichten

De inzichten van de WAC-leden zijn zó relevant, dat het ministerie van VWS heeft aangeboden deze te bundelen tot één publicatie. Met de titel ‘Inzicht in eenzaamheid’ wordt de publicatie ook via VWS en de WAC-leden breed verspreid. Daarmee bereiken de inzichten nóg meer mensen. Is dat niet mooi? U vindt de publicatie hier.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u niets missen over de ontwikkelingen van de aanpak van eenzaamheid?

Abonneer uzelf nu op de tweewekelijkse nieuwsbrief van Aanpakeenzaamheid.nl en ontvang relevante artikelen over de aanpak van eenzaamheid. Mis het niet.

Je bent succesvol ingeschreven!