Zo kunt u een gastbijdrage leveren

Hebt u ervaringen, informatie, kennis of inzichten over de aanpak van eenzaamheid die voor een breder publiek geschikt zijn? Schrijf dan een gastbijdrage voor Aanpakeenzaamheid.nl. Lees hier hoe u dit kunt doen, inclusief tips voor een effectief artikel.

Doelgroep

Aanpakeenzaamheid.nl is het enige platform in Nederland voor professionals en vrijwilligers die werken aan een effectieve en duurzame aanpak van eenzaamheid. Aantrekkelijk, deskundig en onafhankelijk helpen het platform, de nieuwsberichten, de bijbehorende nieuwsbrief en de LinkedIn-community om inspiratie, informatie, kennis en inzichten te delen. Daarmee worden honderden mensen in Nederland bereikt en kunnen zij nog beter en effectiever eenzaamheid voorkomen en tegengaan.

Bijdrage

Uw bijdrage moet als centraal onderwerp de aanpak van eenzaamheid hebben en interessant zijn voor een breed, landelijk publiek van professionals en vrijwilligers. Alle bijdragen op Aanpakeenzaamheid.nl zijn oplossingsgericht, met concrete en praktische informatie waar mensen meteen wat aan hebben. Een goede bijdrage kent minimaal 300 woorden in korte zinnen, vermijdt vakjargon, gebruikt actief taalgebruik, doet aan bronvermelding en kent in elk geval de volgende onderdelen:

  • een aantrekkelijke titel, die mensen verleidt om het artikel meteen te lezen;
  • een inleidende paragraaf met de essentie en conclusie van de bijdrage;
  • een heldere opbouw in verschillende paragrafen, telkens met betekenisvolle kopjes;
  • een omschrijving van u als auteur: wie bent u, vanuit welke rol of ervaring schrijft u deze bijdrage?

Aandachtspunten

  • Uw naam als auteur zal duidelijk vermeld worden. U blijft auteur en geeft Aanpakeenzaamheid.nl toestemming om uw bijdrage te publiceren en te verspreiden.
  • Het artikel mag geen overwegend promotioneel karakter hebben voor een bepaald product of dienst.
  • Wij moedigen u aan het artikel na plaatsing actief in uw eigen netwerk en via uw eigen (social) media te verspreiden. 
  • Aanpakeenzaamheid.nl zal uw bijdrage actief promoten, onder andere via de nieuwsbrief.
  • Aanpakeenzaamheid.nl zal altijd de (eind)redactie van uw bijdrage verzorgen.
  • Om een afbeelding van u te kunnen plaatsen bij uw artikel vragen we uw een gratis account aan te maken op gravatar.com. Via die site plaatst u een profielfoto. Gebruik op Gravatar hetzelfde e-mailadres als waarmee u met ons communiceert. Op die manier komt uw afbeelding ‘als vanzelf’ goed onder uw bijdrage te staan.

Helpt u mee?

Uw gastbijdrage is van harte welkom. Voordat u een bijdrage aanlevert, kunt u het beste even met ons overleggen. Daarmee kunnen we verwachtingen en mogelijkheden afstemmen. Neem hiervoor contact met ons op via redactie@aanpakeenzaamheid of het contactformulier. Wie weet staat uw eerste bijdrage hier binnenkort online!

 

Wilt u niets missen over de ontwikkelingen van de aanpak van eenzaamheid?

Abonneer uzelf nu op de tweewekelijkse nieuwsbrief van Aanpakeenzaamheid.nl en ontvang relevante artikelen over de aanpak van eenzaamheid. Mis het niet.

Je bent succesvol ingeschreven!