Hulp voor bewonersinitiatieven bij eenzaamheid

door | mrt 2, 2021 | nieuws

Het is natuurlijk het mooiste als inwoners van wijken, buurten of dorpen zélf proberen eenzaamheid aan te pakken in hun eigen omgeving. Bewonersinitiatieven kunnen nu kosteloze ondersteuning krijgen. Lees hier meer over de mogelijkheden.

 

Concreet plan

Bewoners van wijken en buurten kunnen een belangrijke bijdrage leveren om eenzaamheid te voorkomen of tegen te gaan. Door het vinden van buren, zorgen voor echt contact, het onderwerp bespreekbaar te maken en samen te werken. Daarvoor is een Toolkit beschikbaar, en nu ook ondersteuning om een concreet plan te maken.

 

Hulp op maat

Veertig bewonersinitiatieven kunnen kosteloos gebruik van een ‘meedenker’ die de wereld van bewonersinitiatieven kent en weet wat er mogelijk is in de aanpak van eenzaamheid. Hij of zijn brengt kennis en een onafhankelijke blik, helpt bij het maken van keuzes, geeft advies en is beschikbaar voor contact tijdens de uitvoering. De ondersteuning komt beschikbaar via het Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners.

 

Aanmelden

Meer informatie en aanmelden kan via deze pagina. Veel succes!

Informatie

Publicatiedatum 2 maart 2021
Laatste aanpassing 2 maart 2021
Bron LSA bewoners
Onderwerpen Bewonersinitiatieven

0 reacties

Wilt u niets missen over de ontwikkelingen van de aanpak van eenzaamheid?

Abonneer uzelf nu op de tweewekelijkse nieuwsbrief van Aanpakeenzaamheid.nl en ontvang relevante artikelen over de aanpak van eenzaamheid. Mis het niet.

Je bent succesvol ingeschreven!