Hoe bereik je mensen die eenzaam zijn? Daarover gaat de eerstvolgende online leerbijeenkomst van Movisie op 4 juni 2020.

Voor beleidsmedewerkers en projectleiders

Op donderdag 4 juni 2020 van 14.00-17.00 uur vindt de eerstvolgende online leerbijeenkomst van Movisie plaats over de aanpak van eenzaamheid. Het thema van dit keer is: het bereiken van mensen die vereenzamen. De bijeenkomst is bedoeld voor beleidsmedewerkers van gemeenten en projectleiders van lokale aanpakken van eenzaamheid. Deelname is gratis en aanmelden kan hier.

Toelichting op het thema

De cijfers liegen er niet om, ongeveer 9% van de Nederlanders voelt zich (zeer) ernstig eenzaam. Maar wie zijn dat precies? Zitten zij de hele dag alleen thuis, of zijn er ook momenten of plekken waar zij in beeld komen bij professionals of vrijwilligers? Welke goede voorbeelden zijn er van gemeenten die het lukt mensen te bereiken die vereenzamen? We kijken onder andere naar hoe het maken van persona’s kan bijdragen aan het bereiken van mensen en hoe het richten op ‘life events’ het bereiken gemakkelijker kan maken.

Tot slot

De vorige online leerbijeenkomst van Movisie was een succes. Het verslag daarvan leest u hier. Er was toen een wachtlijst, dus meld u snel aan, voor meer kans op deelname.

Meldt u zich aan? Hebt u ideeën en wensen voor andere online leerbijeenkomsten? Laat uw reactie hieronder achter.

Informatie

Publicatiedatum 30 april 2020
Laatste aanpassing 30 april 2020
Bron  Movisie
Onderwerpen agenda-item