Ook de rest van het jaar: aandacht voor elkaar

door | okt 13, 2020 | agenda-item, nieuws | 0 Reacties

De Week tegen Eenzaamheid is net voorbij. Toch is er alweer een nieuw initiatief door de overheid om de aandacht voor elkaar te stimuleren: de periode ‘aandacht voor elkaar’, die duurt van 6 oktober tot en met 31 december 2020.

 

Jaarlijkse Week

Aandacht, oprechte aandacht voor elkaar. Is dat niet de essentie bij de aanpak van eenzaamheid? De jaarlijkse Week tegen Eenzaamheid is een terugkerende periode (dit jaar voor de 11e keer!) om het onderwerp op de agenda te krijgen of te houden en te zorgen voor duurzaam, betekenisvol contact tussen mensen.

 

Coronacrisis

De coronacrisis is voor veel mensen een zeer moeilijke periode. Ziekte, overlijden, uitstel of afstel van familie- en andere bijeenkomsten… Corona is ingrijpend voor bijna iedereen.

 

Oproep: organiseer activiteiten

Gelukkig erkent ook het kabinet dat we door een zware periode heengaan. Daarom trapt de regering op 6 oktober 2020 een periode af om ‘aandacht voor elkaar’ te hebben. Het kabinet roept gemeenten en maatschappelijke organisaties op om activiteiten te organiseren in het kader van ‘aandacht voor elkaar’. Bedrijven en particulieren wordt gevraagd om hun voorbeeld te volgen, binnen de mogelijkheden die zij hebben. Goede ideeën en aanpakken worden daarbij ter inspiratie in kaart gebracht, de Rijksoverheid vervult een coördinerende rol.

 

Website Aandachtvoorelkaar.nl

De coördinerende rol van de overheid blijkt uit de speciale website. Die bestaat uit vier onderdelen:

  1. een toolkit met communicatiemiddelen: logo’s, social media-uitingen, posters en ansichtkaarten;
  2. een overzicht van activiteiten in het land, te filteren op trefwoord, organisator, type en provincie;
  3. een onderdeel met verhalen; op moment van schrijven stond daar één verhaal;
  4. een onderdeel met de oproep om mee te doen, onder andere door activiteiten aan te melden.

 

Oproep gebruiken

De oproep van de regering kunt u bij de aanpak van eenzaamheid gebruiken. Door te verwijzen naar dit initiatief en daarmee anderen te stimuleren wat extra’s te doen. Om daarmee, ook op lokaal niveau, nog meer echte aandacht voor elkaar tot stand te brengen.

 

Hoe gebruikt u dit nieuwe initiatief? Hebt u voorbeelden om anderen te inspireren? Deel uw kennis in een reactie onder dit bericht.

Informatie

Publicatiedatum 13 oktober 2020
Laatste aanpassing 13 oktober 2020
Bron Rijksoverheid
Onderwerpen Aandacht voor elkaar, activiteiten,
coronacrisis, communicatiemiddelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u niets missen over de ontwikkelingen van de aanpak van eenzaamheid?

Abonneer uzelf nu op de tweewekelijkse nieuwsbrief van Aanpakeenzaamheid.nl en ontvang relevante artikelen over de aanpak van eenzaamheid. Mis het niet.

Je bent succesvol ingeschreven!