Een klein gebaar tijdens de feestdagen

door | dec 15, 2020 | nieuws | 2 reacties

De actie #eenkleingebaar wil in deze periode mensen stimuleren extra naar elkaar om te kijken. De gedachte is dat een klein gebaar het verschil kan maken. Lees hier alles over de actie. Doet u mee?

 

‘Nationale beweging’

Volgens de initiatiefnemers is #eenkleingebaar een ‘nationale beweging’, aangejaagd door vrijwilligersorganisaties Humanitas, Nationale Vereniging de Zonnebloem, Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk, Stichting Present en ‘Niet Alleen’ en mogelijk gemaakt door de ministeries van VWS en Justitie en Veiligheid. Door het coronavirus zijn de feestdagen dit jaar voor veel mensen moeilijk. Daarom is het belangrijk om in deze maand extra naar elkaar om te kijken.

 

Iedereen kan meedoen

De actie is voor iedereen: jong en oud, familie, vrienden, buren, kennissen en collega’s. Door bijvoorbeeld een kerstkaart te versturen, een luisterend oor te bieden of een mooie kaars langs te brengen. En deze inzet te delen op social media met de hashtag #eenkleingebaar.

 

Zichtbaar worden en ondersteuning beschikbaar

Alle initiatieven die publiekelijk gedeeld worden, komen in beeld op de eenkleingebaar.nu. Op moment van schrijven waren 78 gebaren zichtbaar. De initiatiefnemers zijn beschikbaar voor ondersteuning, dus maak daar gebruik van.

Wat vindt u van deze actie? Doet u mee? Laat het weten in een reactie onder dit bericht.

Informatie

Publicatiedatum 15 december 2020
Laatste aanpassing 15 december 2020
Bron Een klein gebaar
Onderwerpen #eenkleingebaar, feestdagen

2 Reacties

 1. Madelein

  Bij ons in de buurt Hoeksche Waard zijn een paar leuke acties gaande; Kerstkaarten worden rond gebracht naar verschillende tehuizen en zelfstandig wonende eenzame ouderen. Meer dan 40 kaarten heb ik al geschreven. Aanstaande zaterdag gaan er met lichtjes versierde trekkers langs de tehuizen rijden. Om ouderen te laten weten, dat er aan ze gedacht wordt.

  Antwoord
 2. Stichting WIJ, HEESCH

  Stichting WIJ, HEESCH heeft verschillende initiatieven, maar op dit moment is er de actie om kerstkaarten door de inwoners van ons dorp in te zamelen en bij de eenzamen en in het plaatselijke verzorgingshuis te bezorgen.
  Daarnaast zijn we met een actie bezig om voor de ondernemers waar het water niet aan de lippen, maar boven de lippen staat een kerstactie te doen, zodat ook zij naast alle gezinnen die via de voedselbank en Eten over? Regio Bernheze die we ook ondersteunen geholpen worden om deze dagen door te komen

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u niets missen over de ontwikkelingen van de aanpak van eenzaamheid?

Abonneer uzelf nu op de tweewekelijkse nieuwsbrief van Aanpakeenzaamheid.nl en ontvang relevante artikelen over de aanpak van eenzaamheid. Mis het niet.

Je bent succesvol ingeschreven!