Geld en ondersteuning voor ondernemers tegen eenzaamheid

door | apr 1, 2021 | nieuws | 2 reacties

Tot 2 mei 2021 kunnen sociaal ondernemers zich aanmelden voor het nieuwe programma ‘Ondernemen tegen eenzaamheid’. Daarmee maken ze kans op maximaal €150.000 subsidie en aanvullende ondersteuning. Is dit iets voor u?

 

Nieuw programma

Het KPN Mooiste Contact Fonds en het Oranje Fonds hebben een nieuw programma ontwikkeld: Ondernemen tegen Eenzaamheid. Daarmee willen zij eenzaamheid verminderen en sociale organisaties versterken die zich daarvoor inzetten.

 

Drie jaar ondersteuning

Maximaal 20 sociaal ondernemers kunnen aan het driejarige programma deelnemen. Per jaar ontvangen ze maximaal €50.000, kennis en expertise, netwerken en samenwerking en communicatie.

 

Ambitieuze deelnemers

Deelname staat open voor sociaal ondernemers met ambitie die zich inzetten om de eenzaamheid in Nederland te verminderen:

 • mensen die een uniek en opschaalbaar idee of concept hebben op het gebied van het bestrijden van eenzaamheid;
 • mensen die intrinsiek gemotiveerd zijn, over een track record beschikken, bereid zijn zich verder te ontwikkelen en meer bereik/impact nastreven.

 

Aanmelden

Aanmelden kan tot 2 mei 2021. Gebruik ook onze subsidiechecklist om uw initiatief te toetsen en zo effectief mogelijk te laten zijn. Is dit programa toch niet voor u? Kijk dan eens bij ons overzicht van fondsen die wellicht wél bij uw ideeën passen.

 

Tot slot

Dit nieuwe initiatief lijkt me heel sympathiek en een mooie kans voor ondernemende mensen om zich effectief met eenzaamheid bezig te houden. Wie zou zich volgens u hiervoor moeten aanmelden? Tip hen en laat uw reactie onder dit bericht achter.

Informatie

Publicatiedatum 1 april 2021
Laatste aanpassing  1 april 2021
Bron Ondernemen tegen Eenzaamheid
Onderwerpen Geld, ondersteuning en ondernemers

2 Reacties

 1. Hedzer van Houten

  Ik ben als vrijwilliger al meer dan een jaar bezig met het organiseren van concerten in ouderencomplexen. Dit alles in goed overleg met de bewoners. Mijn gedachten gingen daarbij uit naar Bach, Beethoven etc., maar uit een enqute onder alle bewoners kwam als eerste wens uit de bus “Wim Zonneveld en als tweede Andre Rieu” Tot nu toe hebben we in een complex van 30 woningen en 32 bewoners twee concerten weten te organiseren tot groot genoegen van de bewoners. Degenen die optreden vragen daar ook een (kleine) vergoeding voor en mijn vraag is nu: Komen alleen ondernemers voor een bijdrage/subsidie in aanmerking of kunnen wij ook een kleine vergoeding ontvangen?

  Antwoord
  • Hugo van den Beld

   Beste Hedzer, wat leuk dat jullie dit doen. Het geld en de ondersteuning is er ook voor sociaal ondernemers. Kijk op de website van het initiatief voor meer informatie. Zij kunnen er meer over vertellen.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u niets missen over de ontwikkelingen van de aanpak van eenzaamheid?

Abonneer uzelf nu op de tweewekelijkse nieuwsbrief van Aanpakeenzaamheid.nl en ontvang relevante artikelen over de aanpak van eenzaamheid. Mis het niet.

Je bent succesvol ingeschreven!