Leerkring 2021: samen effectief aan de slag

door | dec 1, 2020 | nieuws | 0 Reacties

De aanpak van eenzaamheid vraagt veel kennis en inzet. U zet zich daar graag voor in, maar hebt u soms het idee er helemaal alleen voor te staan of komt u er niet helemaal uit? Daarvoor biedt de eerste Leerkring 2021 van Aanpakeenzaamheid.nl een oplossing. Ontdek hier de Leerking; is het iets voor u?

 

Eenzame strijd

Als professional of vrijwilliger kunt u het verschil maken bij de aanpak van eenzaamheid. Uw inzet, kennis, vaardigheden en ervaring zijn daarbij uw instrumenten. Toch blijkt het soms een ‘eenzame’ strijd te zijn, want zoveel andere mensen zijn (ook) met andere onderwerpen bezig of zijn minder gemotiveerd of deskundig dan u. Het is dan belangrijk gelijkgezinde mensen te ontmoeten. Om kennis te delen, inspiratie op te doen en met nieuwe energie verder te gaan. Welkom bij de Leerkring 2021 van Aanpakeenzaamheid.nl.

 

Samen effectief aan de slag

Het doel van de Leerkring 2021 is de deelnemers te ondersteunen bij hun inzet om eenzaamheid effectief te voorkomen en tegen te gaan.

 

De opzet: bijeenkomsten, begeleiding en netwerk

De Leerkring bestaat uit vijf online groepsbijeenkomsten van telkens twee uur met minimaal zes en maximaal tien deelnemers. De begeleiding is in handen van Hugo van den Beld. Tijdens de bijeenkomsten is de gelegenheid elkaar te leren kennen en eigen vragen en casuïstiek in te brengen. De bijeenkomsten zijn vraaggestuurd: de wensen en behoeften van de deelnemers bepalen de inhoud. Ook zijn de bijeenkomsten gevarieerd door de inzet van verschillende instrumenten en methoden. Elke deelnemer van de Leerkring krijgt ook het volgende:

 • recht op zes uur individuele coaching en ondersteuning in 2021;
 • contactgegevens van de overige deelnemers;
 • toegang tot een besloten LinkedIn-groep voor verdere uitwisseling.

 

Wanneer: verspreid over het jaar

De vijf bijeenkomsten zijn als volgt gepland:

 • dinsdag 16 maart 2021 van 15.00-17.00 uur;
 • dinsdag 18 mei 2021 van 15.00-17.00 uur;
 • dinsdag 7 september 2021 van 15.00-17.00 uur;
 • dinsdag 12 oktober 2021 van 15.00-17.00 uur;
 • dinsdag 23 november 2021 van 15.00-17.00 uur.

 

Voor wie

De leerkring is bedoeld voor projectleiders, managers, bestuurders en beleidsmedewerkers van gemeenten, welzijnsorganisaties, andere maatschappelijke partners en ondernemers die zich inzetten om eenzaamheid zoveel mogelijk te voorkomen of te verminderen. Zowel professionals als vrijwilligers zijn van harte welkom.

 

Kosten en aanmelden

Deelname aan de Leerkring 2021 kost €1.500 eenmalig of 12 maandelijkse termijnen van €125, exclusief btw. Aanmelden voor de Leerkring 2021 kan hier. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging. Vóór de eerste bijeenkomst ontvangt u meer informatie.

 

Meer informatie?

Hebt u meer informatie nodig? Bel me gerust op 06-81715500 of stuur een mail naar info@aanpakeenzaamheid.nl.

De voorwaarden

 • Uiterlijk 22 februari 2021 krijgen deelnemers te horen of de Leerkring 2021 definitief doorgaat.
 • De individuele ondersteuningsuren zijn beschikbaar tijdens het jaar 2021. Niet-gebruikte uren kunnen niet worden ‘meegenomen’ of ‘bewaard’, maar mogen wel overgedragen worden aan een andere persoon of organisatie voor gebruik in 2021.
 • Uw aanmelding is voor het gehele jaar. Mocht u besluiten tussentijds te stoppen, dan is restitutie helaas niet mogelijk; ook uw eventuele openstaande betalingsverplichting komt niet te vervallen. Wel is het mogelijk uzelf te laten vervangen door een collega of relatie, of deelname aan hem/haar over te dragen.
 • De Algemene Voorwaarden van Hugo van den Beld zijn van toepassing op de Leerkring.

Informatie

Publicatiedatum 08 december 2020
Laatste aanpassing 10 januari 2021
Onderwerpen Leerkring, coaching,
community

0 reacties

Wilt u niets missen over de ontwikkelingen van de aanpak van eenzaamheid?

Abonneer uzelf nu op de tweewekelijkse nieuwsbrief van Aanpakeenzaamheid.nl en ontvang relevante artikelen over de aanpak van eenzaamheid. Mis het niet.

Je bent succesvol ingeschreven!