Masterclass de Week tegen Eenzaamheid 2021

door | mei 18, 2021 | nieuws | 0 Reacties

Op donderdag 3 juni 2021 van 9.30 tot 11.00 uur vindt een Masterclass plaats om de Week tegen Eenzaamheid 2021 te helpen voorbereiden. Deelname is kosteloos en aanmelden is nu mogelijk. 

 

De Week: taboe doorbreken en burgers activeren

Elk jaar vindt in de eerste week van oktober de Week tegen Eenzaamheid plaats. Dit jaar is dat van donderdag 30 september tot en met donderdag 7 oktober 2021. De Week tegen Eenzaamheid wil helpen het taboe op eenzaamheid te doorbreken en burgers te activeren. Elke gemeente kan de Week naar eigen inzicht invullen.

 

Voorbereiding: op tijd beginnen

De praktijk leert dat een succesvolle week begint met een tijdige en goede voorbereiding. Deze periode van het jaar is zeker niet te vroeg om te beginnen met plannen maken. Gelukkig hoeft u het niet helemaal alleen te doen. U kunt gebruik maken van informatie, inspiratie, middelen en materialen vanuit het VWS Actieprogramma Een tegen eenzaamheid. 

 

Masterclass

Speciaal voor lokale beleidsadviseurs, projectleiders en uitvoeringsorganisaties organiseert VWS ook een online Masterclass op donderdag 3 juni 2021 van 9.30-11.00 uur. Centraal staat: hoe kun je lokaal de Week tegen eenzaamheid gebruiken om aandacht voor eenzaamheid te vragen en de aanpak van eenzaamheid te versterken? Met onder andere:

  • Presentatie van het Kom erbij-pakket;
  • Landelijke initiatieven die in elke gemeente kunnen worden uitgevoerd;
  • Hoe communiceer je over de Week tegen Eenzaamheid?
  • Tips bij het opstellen van een lokale Week tegen Eenzaamheid programmering;
  • Samenstellen van een “menukaart”.

In deze flyer leest u meer over de bijeenkomst.

 

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden is kosteloos en kan via deze link. Als u vragen hebt, dan kunt u terecht bij Michelle Vollers, projectmedewerker van Een tegen eenzaamheid via m.vollers@minvws.nl. En wilt u nú al inspiratie: kijk eens op de site van Een tegen eenzaamheid.

 

Tot slot

Heb u al plannen voor de Week? Hoe gaat u deze invullen en hoe houdt u rekening met mogelijke coronabeperkingen? Als corona tegen die tijd ‘voorbij’ is, zou u de Week dit jaar kunnen gebruiken om iedereen die zich de afgelopen periode extra heeft bekommerd om kwetsbare mensen te bedanken? Laat uw ideeën en plannen achter in een reactie onder dit bericht.

Informatie

Publicatiedatum 18 mei 2021
Laatste aanpassing  18 mei 2021
Onderwerpen masterclass de week tegen eenzaamheid

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u niets missen over de ontwikkelingen van de aanpak van eenzaamheid?

Abonneer uzelf nu op de tweewekelijkse nieuwsbrief van Aanpakeenzaamheid.nl en ontvang relevante artikelen over de aanpak van eenzaamheid. Mis het niet.

Je bent succesvol ingeschreven!