Meer inspiratie voor ondernemers tegen eenzaamheid

door | dec 5, 2019 | nieuws | 0 Reacties

In november 2019 is het nieuwe magazine van de Haagse Community tegen eenzaamheid verschenen. Dit magazine biedt voorbeelden en inspiratie voor ondernemers die zich willen inzetten tegen eenzaamheid. Lees hier alles over de inhoud en download direct het hele magazine.

Voorbeeld: beauty tegen eenzaamheid
Zes Haagse ondernemers uit de beautybranche slaan de handen ineen. Ze organiseerden een beautydag. Die dag is er voor 25 deelnemers, die helemaal in de watten worden gelegd door twee kappers, twee schoonheidsspecialisten, een pedicure en een massseur. Daarmee doen de deelnemers nieuwe ervaringen, belevenissen en contacten op. Op deze manier kunnen ondernemers anderen laten merken dat ze worden gezien. Dat inspireert en motiveert.

Voorbeeld: lesauto’s tegen eenzaamheid
Rijschoolhouder Theo Vuyk heeft samen met het bedrijf Leef Leuk een uitje georganiseerd voor mensen die dit konden gebruiken. De lesauto’s en instructeurs zorgen voor het vervoer naar een strandtent, waar de deelnemers met elkaar in contact konden komen.

Ondernemerseenzaamheid
Ook ondernemers kunnen eenzaam zijn. Maar ze kunnen daar niet altijd over praten, want hun bedrijf moet dóór gaan. Het is goed als het onderwerp ‘eenzaamheid bij ondernemers’ bespreekbaar wordt, zodat ondernemers vervolgens met elkaar in gesprek kunnen gaan. En ondernemers niet eenzaam worden in het delen van gevoelens en ervaringen. Zoiets kan een eerste stap zijn waarmee, ook zakelijk gezien, op termijn alles ten goede komt.

Voorbeeld: Mijnbuuf
Ondernemer Petra Prent-Hofker is gestart met Mijnbuuf. Deze onderneming helpt sociaal geïsoleerde vrouwen: nagereisde vrouwen van migranten en expats die nog geen deel uitmaken van de samenleving. De ‘wereldvrouwen’ hergebruiken materialen voor producten en organiseren workshops voor bedrijven. Deze inzet gaat sociaal isolement tegen, levert werkervaring op en helpt bij de Nederlandse taal.

En verder
Het magazine opent met een voorwoord van Hugo de Jonge, minister van VWS. De Haagse wethouder Kavita Parbhuydayal doet een oproep aan ondernemers om (nog meer) bij te dragen aan de strijd tegen eenzaamheid. Ook komt het belang van het ‘vertellen van verhalen’ aan bod, net als een pleidooi voor échte verbinding door ondernemers. Tot slot staat in het Magazine een verhaal over de schouwburg als plek van ontmoeting, een nieuw ontmoetingsplatform voor eenzame jongeren (you-ontmoeten.nl) en informatie om een financiële impuls aan te vragen voor ondernemers die initiatieven tegen eenzaamheid willen organiseren.

Download het magazine hier. Hebt u andere voorbeelden of ideeën voor ondernemers die eenzaamheid willen voorkomen of tegengaan? Laat het hieronder weten in een bericht.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u niets missen over de ontwikkelingen van de aanpak van eenzaamheid?

Abonneer uzelf nu op de tweewekelijkse nieuwsbrief van Aanpakeenzaamheid.nl en ontvang relevante artikelen over de aanpak van eenzaamheid. Mis het niet.

Je bent succesvol ingeschreven!