Prijsvraag Eenzaamheid en wonen: ruimte voor ontmoeting

door | jun 17, 2021 | nieuws | 0 Reacties

Eenzaamheid in dorpen, steden, wijken en buurten voorkomen of verminderen? Dat willen we allemaal graag. Kan de gebouwde omgeving hier een bijdrage aan leveren? Ja, dat kan zeker! In het land zijn er al verschillende voorbeelden te vinden. Het platform ZorgSaamWonen wil meer voorbeelden ophalen en laten zien wat er gebeurt en mogelijk is. Om te inspireren, om een beweging te stimuleren. De eerste ZorgSaamWonen Award staat daarom dit jaar in het teken van eenzaamheid en wonen. Met als motto: ruimte voor ontmoeting. De prijsvraag is een initiatief van Aanpakeenzaamheid.nl en ZorgSaamWonen, met ondersteuning van het ministerie van VWS/Een tegen eenzaamheid, Woonzorg Nederland, Zenzo Maatschapelijk Vastgoed en de gemeente Rotterdam.

 

Zo kan het!

Goede routes, duidelijke bewegwijzering, voldoende groen, een veilige omgeving, aangepaste stoepen en brede galerijen, aanwezigheid van toiletten, bankjes en gemeenschappelijke ruimtes, een goed microklimaat en voldoende privacy. Dit zijn voorbeelden van hoe de gebouwde omgeving kan helpen tegen eenzaamheid.

 

Aanmelden

Vanaf vandaag, 17 juni tot en met 15 september 2021 kun je je project aanmelden voor de ZorgSaamWonen Award 2021. Het publiek kiest een winnaar én de vakjury kiest een winnaar. De prijswinnaars ontvangen onder meer een Award, de nodige pr en mogen zich presenteren tijdens het landelijke ZorgSaamWonenCongres op donderdag 9 december 2021 in Zwolle. Aanmelding staat open voor individuele burgers, groepen burgers, vrijwilligersorganisaties, architecten, ontwikkelaars, woningcorporaties, zorg- en welzijnsorganisaties en andere non-profit-en for-profit-organisaties en overheden.

 

Jurering

De publieksstemming vindt online plaats van 16 t/m 28 september 2021 en levert drie genomineerde projecten op. Online kan gestemd worden op alle ingediende projecten. De vakjury bestaat uit: Peter van Assche (architect, oprichter van bureau SLA en lector Architecture & Circular Thinking, Academie van Bouwkunst in Amsterdam), Cees van Boven (juryvoorzitter, bestuurder Woonzorg Nederland), Marilyn Haimé (lid van de Raad van Ouderen vanuit het NOOM, Netwerk Organisaties van Oudere Migranten, Rick Kwekkeboom (lector Langdurige Zorg en Ondersteuning Hogeschool van Amsterdam, lid Wetenschappelijke Adviescommissie Eén tegen Eenzaamheid), en Desirée Uitzetter (Directeur Gebiedsontwikkeling BPD en voorzitter NEPROM). De vakjury nomineert ook drie projecten.

 

Prijsuitreiking 

Op maandagmiddag 4 oktober 2021 in Kloosterkwartier Veghel, tijdens het seminar Eenzaamheid en wonen gedurende de landelijke Week tegen Eenzaamheid 2021, presenteren de genomineerde projecten zich, kiezen jury en publiek de winnaars en vindt de prijsuitreiking plaats.

Dus heb je een mooi project dat al gerealiseerd is en ruimte voor ontmoeting biedt? Aarzel niet en zend het in! Klik hier voor meer informatie, de criteria en procedure.

Informatie

Publicatiedatum 17 juni 2021
Laatste aanpassing  17 juni 2021
Onderwerpen Award, wonen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u niets missen over de ontwikkelingen van de aanpak van eenzaamheid?

Abonneer uzelf nu op de tweewekelijkse nieuwsbrief van Aanpakeenzaamheid.nl en ontvang relevante artikelen over de aanpak van eenzaamheid. Mis het niet.

Je bent succesvol ingeschreven!