Dit zijn de nieuwe TV-spots rond eenzaamheid

door | sep 25, 2020 | nieuws | 0 Reacties

Een klein gebaar kan het verschil maken, zeker nu. Dat is de boodschap van de nieuwe TV-spots van Een tegen Eenzaamheid. Bekijk ze hier en gebruik ze ook als inspiratie voor uw lokale campagne.

 

Publiekscampagne

De Week tegen Eenzaamheid komt er weer aan. Van 1 t/m 8 oktober 2020 vinden overal in het land activiteiten plaats die verbinding en ontmoeting stimuleren. Het VWS-programma Een tegen eenzaamheid ondersteunt deze week met een publiekscampagne. Onderdeel daarvan zijn twee televisiespots. Beide spots laten het verschil zien dat ieder mens kan maken voor een ouder familielid of een oudere buurtgenoot.

 

Spotje 1: buurttuin

Deze video toont een vrouw die de deur uit gaat. Ze ziet haar oudere buurvrouw aan haar tuin werken. De uitnodiging aan haar buurvrouw om te helpen in de buurttuin maakt een groot verschil. De buurvrouw komt buiten, is actief en ontmoet andere mensen. Dat is heel wat anders dan alleen maar thuis zitten en een kaars aansteken bij de foto van haar overleden partner.

 

Spotje 2: biljart

Een volwassen zoon is op bezoek bij zijn vader en staat op het punt om naar huis te gaan. Dan doet de zoon een voorstel: zijn vader is onlangs verhuisd en heeft nog geen nieuwe biljartclub gevonden. Zal hij die zoeken voor zijn vader? Dat gebeurt, en zo komt vader weer onder de mensen. Dat is heel wat anders dan toch maar weer de afstandsbediening pakken om tv te kijken.

 

Inspiratie voor lokale campagne

De video’s zijn onderdeel van de promotiekit van het ministerie van VWS rond de Week tegen eenzaamheid 2020. U kunt de video’s gebruiken als inspiratie voor een eigen, lokale publiekscampagne. Zo’n lokale campagne hoeft niet tijdens (deze) Week tegen Eenzaamheid plaats te vinden, maar kan juist aansluiten bij lokale wensen en mogelijkheden. Extra tip: gebruik ook de presentatie met voorbeelden van verschillende lokale publiekscampagnes.

 

Wat vindt u van de nieuwe spotjes? Hoe inspireert u dat voor uw lokale aanpak? Laat uw ideeën achter in een reactie onder dit bericht.

Informatie

Publicatiedatum 25 september 2020
Laatste aanpassing 25 september 2020
Bron Een tegen eenzaamheid
Onderwerpen lokale publiekscampagnes,
verschil maken, promotiekit

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u niets missen over de ontwikkelingen van de aanpak van eenzaamheid?

Abonneer uzelf nu op de tweewekelijkse nieuwsbrief van Aanpakeenzaamheid.nl en ontvang relevante artikelen over de aanpak van eenzaamheid. Mis het niet.

Je bent succesvol ingeschreven!