Webinar Corona en de aanpak van eenzaamheid: hoe nu verder?

Hoe kunnen we verder met de aanpak van eenzaamheid na een eerste kwartaal met het Covid-19virus? Daarover gaat dit kosteloze webinar op dinsdag 23 juni 2020 van 14.00-15.00 voor gemeenten, maatschappelijke organisaties en ondernemers. Na het webinar kunt u uw eigen aanpak versterken met actuele inzichten, uitdagingen en mogelijke oplossingen. Meld u direct aan via het formulier hieronder.

Corona zorgt voor meer eenzaamheid

Het coronavirus heeft grote gevolgen voor eenzaamheid, in het bijzonder voor kwetsbare doelgroepen. Denk aan mensen die niet digitaal vaardig zijn, hun baan verliezen, geen vrijwilligerswerk meer kunnen doen of geen bezoek meer krijgen. Maar denk ook aan mensen die geen daginvulling meer hebben, somber worden, de grip op het leven verliezen of hun vrienden missen.

Opgave

De anderhalvemetersamenleving wordt voorlopig het nieuwe normaal. Dat maakt de aanpak van eenzaamheid niet alleen extra urgent, maar ook extra uitdagend. Hoe betrekken we iedereen bij de aanpak, hoe kunnen we eenzaamheid beter signaleren, welke ontmoetingsvervangende initiatieven kunnen we ontplooien, hoe zorgen we voor kwaliteit van het aanbod en hoe zorgen we ervoor dat het aanbod bij iedereen bekend is? Deze vraagstukken staan centraal in het webinar.

Doelgroep

De bijeenkomst is bedoeld voor projectleiders, managers, bestuurders en beleidsmedewerkers van gemeenten, welzijnsorganisaties, andere maatschappelijke partners en ondernemers die zich inzetten om eenzaamheid zoveel mogelijk te voorkomen of te verminderen.

Programma

Alain de Schutter en Hugo van den Beld van Aanpakeenzaamheid.nl verzorgen dit webinar. Daarbij maakt Hugo gebruik van zijn recente kennis en ervaringen in meerdere gemeenten, ook vanuit het landelijke Actieprogramma Een tegen eenzaamheid. Wat kunt u verwachten?
  • Een overzicht van de stand van zaken in coronatijd – wat doen gemeenten, maatschappelijke organisaties, ondernemers en burgerinitiatieven bij de aanpak van eenzaamheid?
  • Inzicht in actuele uitdagingen – voor welke opgaven komen partijen te staan, nu de anderhalvemetersamenleving steeds meer vorm krijgt en we 
  • Een omschrijving en typering van verschillende onderdelen voor de aanpak van eenzaamheid.
  • Een overzicht van mogelijke activiteiten op lokaal niveau om de aanpak van eenzaamheid  vorm te geven, inclusief de manier hoe ‘communicatie’ kan bijdragen aan het versterken van lokale aanpak.
  • Gelegenheid voor vraag en antwoord.

Praktische informatie

  • Het webinar vindt plaats via ‘Zoom’ op dinsdag 23 juni van 14.00-15.00 uur. 
  • Deelname is kosteloos en kan door onderstaand formulier in te vullen.
  • Na aanmelding krijgt u een bevestiging met de benodigde informatie om aan het webinar deel te nemen.
  • Hebt u nog vragen? Mail gerust naar info@aanpakeenzaamheid.nl of bel met 06-81715500.

Aanmelden

[contact-form-7 id="22709" title="Inschrijf Formulier"]

Webinar Corona

Wilt u niets missen over de ontwikkelingen van de aanpak van eenzaamheid?

Abonneer uzelf nu op de tweewekelijkse nieuwsbrief van Aanpakeenzaamheid.nl en ontvang relevante artikelen over de aanpak van eenzaamheid. Mis het niet.

Je bent succesvol ingeschreven!