Zo vindt u eenzame mensen – meer dan 25 bronnen

door | jul 9, 2019 | nieuws | 0 Reacties

Om iets tegen eenzaamheid te kunnen doen, is het belangrijk mensen te vinden die eenzaam zijn of dreigen te worden. Hier leest u waar en hoe u dat doet.

Uiteraard kan elke inwoner eenzaamheid signaleren bij andere mensen. Maar sommige mensen kunnen hierin een extra rol in hebben, omdat zij vanuit hun functie of rol mensen die eenzaam (kunnen) zijn vaker of gericht ontmoeten. Denk aan huisartsen, wijkagenten of kappers. Op deze pagina staat een overzicht met meer dan 25 verschillende groepen.

Ja, het is natuurlijk best een klus om al die mensen te bereiken. Maar u kunt het geleidelijk doen. En bijvoorbeeld per wijk werken, of per doelgroep. En als u eenmaal weet hoe dit op lokaal niveau goed gaat, dan kunt u in de versnelling komen. Uiteindelijk is uw doel tóch om eenzame mensen daadwerkelijk te vinden, dus doe uw voordeel met dit overzicht.

Kent u nog andere groepen mensen die goed eenzame mensen kunnen signaleren? Laat het weten in een reactie onder dit bericht of stuur mij een mail.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u niets missen over de ontwikkelingen van de aanpak van eenzaamheid?

Abonneer uzelf nu op de tweewekelijkse nieuwsbrief van Aanpakeenzaamheid.nl en ontvang relevante artikelen over de aanpak van eenzaamheid. Mis het niet.

Je bent succesvol ingeschreven!