Platform eenzamejongeren.com nu online

door | jun 2, 2020 | nieuws | 0 Reacties

Vandaag is het platform Eenzamejongeren.com online gegaan. Dit is het eerste platform in Nederland dat zich specifiek richt op eenzaamheid bij jongeren. Aanpakeenzaamheid.nl heeft het mede mogelijk gemaakt. Lees hier over de aanleiding, achtergrond en opzet.

 

Voor eenzame jongerern

In Nederland voelt 8% van de jongeren zich chronisch eenzaam. Daarbij zijn er op dit moment veel jongeren die zich tijdelijk eenzaam voelen door de coronamaatregelen. Volgens I&O Research gaat het om zo’n 50% van de jongeren tot 25 jaar. Meer feiten over eenzaamheid staan hier. Voor alle jongeren die te maken hebben met eenzaamheid is er vanaf nu het platform: www.eenzamejongeren.com.

 

Samen met eenzame jongere

Eenzamejongeren.com is het eerste platform in Nederland dat zich specifiek richt op eenzaamheid bij de jeugd. Het platform is ontstaan, en wordt deels beheerd, door jongeren die ervaring hebben met eenzaamheid. Op eenzamejongeren.com vindt men duidelijke informatie, filmpjes, ervaringsverhalen, tips en een forum. Vrijwilligers beheren het forum en geven jongeren antwoord op hun vragen. Doordat zij zelf weten wat eenzaamheid is, kunnen ze andere jongeren helpen door ervaringen te delen. Ook is er in samenwerking met Tilburg University, Dr. G. Lodder, een zelftest ontwikkeld die jongeren passend advies geeft.

 

De eerste stap

Het platform is voor eenzame jongeren de eerste stap. Ze leren hun gevoelens te begrijpen en krijgen tips om in actie te komen. Om eenzaamheid echt aan te pakken is het belangrijk dat jongeren elkaar ontmoeten en leren sociaal sterker te worden. Om dat te bereiken organiseert Join us op 28 locaties in Nederland bijeenkomsten voor jongeren tussen de 12 en 25 jaar.

 

Met bijdrage van Aanpakeenzaamheid.nl

Omdat eenzaamheid bij jongeren nog onderbelicht is en er nog weinig interventies voor jongeren zijn, hebben wij van Aanpakeenzaamheid.nl ook een bijdrage geleverd om eenzamejongeren.com mogelijk te maken, naast de steun van o.a. het Innovatienetwerk Jeugd regio Hart van Brabant. Daarom zijn we extra trots op het resultaat. We hopen en verwachten dat eenzamejongeren.com een belangrijke plek voor eenzame jongeren gaat worden.

 

Wat zijn uw ervaringen met eenzaamheid bij jongeren? Verwacht u dat het nieuwe platform een bijdrage kan leveren aan het voorkomen of tegengaan van eenzaamheid bij jongeren? Laat hieronder uw reactie achter.

Informatie

Publicatiedatum 2 juni 2020
Laatste aanpassing  2 juni 2020
Bron eenzamejongeren.com
Onderwerpen jongeren, hulpmiddelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u niets missen over de ontwikkelingen van de aanpak van eenzaamheid?

Abonneer uzelf nu op de tweewekelijkse nieuwsbrief van Aanpakeenzaamheid.nl en ontvang relevante artikelen over de aanpak van eenzaamheid. Mis het niet.

Je bent succesvol ingeschreven!