Geld voor jongeren

door | dec 14, 2020 | nieuws | 3 reacties

Sinds deze week is €58,5 mln beschikbaar om jongeren te ondersteunen in deze coronatijd. Dit budget kan uitstekend gebruikt worden voor de aanpak van eenzaamheid. Hoe gaat u dit geld in uw gemeente benutten?

 

Jeugdpakket voor gemeenten

Volgens het kabinet ervaren jongeren vaak meer dan andere leeftijdsgroepen mentale gezondheidsproblemen zoals eenzaamheid, somberheid en angst. Daarom is een heus Jeugdpakket in het leven geroepen, waarmee gemeenten jongeren meer mogelijkheden kunnen bieden voor activiteiten en ontmoetingen, binnen de geldende beperkingen. Het geld kan vanaf deze kerstvakantie tot het voorjaar benut worden.

 

Creatief, kleinschalig en mét jongeren

De overheid geeft aan dat gemeenten met dit budget kleinschalige activiteiten kunnen organiseren voor en door jongeren. Ook jongeren zelf en lokale organisaties moeten hierbij betrokken worden. Speciale aandacht wordt gevraagd voor kwetsbare jongeren, die al sinds het begin van de corona-uitbraak thuiszitten.

 

Onderschat deze kans niet

Veel gemeenten hebben dit jaar aangegeven ook eenzaamheid bij jongeren te willen tegengaan. Daar is deze onverwachte financiële impuls een prachtige kans voor. Het beschikbare budget is zelfs groter dan het complete budget van het vierjarige VWS-programma Een tegen eenzaamheid. Maak dus gebruik van deze kans: pak als gemeente de handschoen op of benader uw gemeente om hier snel (al in de kerstvakantie!) werk van te maken. U kunt de feiten en cijfers over eenzaamheid bij jongeren hier lezen.

Kent u voorbeelden van gemeenten die dit budget meteen benutten? Laat het hieronder weten, dan kunnen we de informatie snel delen.

Informatie

Publicatiedatum 14 december 2020
Laatste aanpassing 14 december 2020
Bron Rijksoverheid
Onderwerpen Jeugdpakket, corona

3 Reacties

 1. Kroef

  Beste Heer/Mevrouw,

  Weten jullie of er landelijk iets bekend is over wanneer deze aanvraag gedaan kan worden bij de gemeenten?
  Zit er een tijdsbestek aan vast? Aangezien nu de kerstvakantie van start is gegaan, vraag ik me af of er een eind termijn aan zit?

  Antwoord
  • Hugo van den Beld

   Het beste kun je hiervoor met je eigen gemeente contact opnemen. De middelen komen via de gemeente beschikbaar. Met groet van Hugo van den Beld

   Antwoord
   • Hugo van den Beld

    Met nog een aanvulling: ik begrijp uit de Decembercirculaire dat €40 mln via het Gemeentefonds aan gemeenten ter beschikking wordt gesteld. Het overige, zo lijkt me, gaat via een ‘aanvullend pakket compensatie medeoverheden’, en kon nog niet in de decembercirculaire worden verwerkt.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u niets missen over de ontwikkelingen van de aanpak van eenzaamheid?

Abonneer uzelf nu op de tweewekelijkse nieuwsbrief van Aanpakeenzaamheid.nl en ontvang relevante artikelen over de aanpak van eenzaamheid. Mis het niet.

Je bent succesvol ingeschreven!