€1 mln per jaar voor kunstparticipatie via nieuw fonds

door | jan 26, 2021 | nieuws | 1 reactie

Nederlands is een nieuw fonds rijker: het Lang Leve Kunst Fonds. Het fonds stelt jaarlijks € 1 mln beschikbaar voor kunstparticipatie van (kwetsbare) ouderen. Dit kan perfect gebruikt worden voor projecten om eenzaamheid te voorkomen of tegen te gaan. In 2021 zijn er twee deadlines voor het aanvragen: 31 maart en 30 augustus.

 

Voor allerlei projecten

Dit zegt het Fonds: “Het Lang Leve Kunst Fonds ondersteunt activiteiten waarbij ouderen actief zijn met kunst. Het fonds staat open voor allerlei soorten projecten. Kleine, lokale projecten waarin ouderen onder begeleiding van een kunstenaar kunst maken met een concreet eindresultaat: een voorstelling, een schilderij, een muziekuitvoering. Maar ook projecten met een groter bereik en naast de uitvoering van activiteiten de (door)ontwikkeling van een methodiek. Wilt u een kunstproject voor ouderen starten? Doe dan nu een aanvraag.”

 

Kunst en cultuur werken tegen eenzaamheid

Kunst en cultuur kunnen eenzaamheid tegengaan. Bijvoorbeeld door een beroep te doen op talenten van eenzame mensen, bij hen levenslust aan te boren, hen contact te laten maken over persoonlijke onderwerpen en zeggenschap over hun eigen leven te bevorderen. 

 

Ook in coronatijd

Volgens het Fonds heeft het coronavirus de waarde van kunstparticipatie nóg duidelijker gemaakt. Het is sterk gemist door ouderen die niet meer kunnen schilderen, dansen of theater maken. Maar er is ook veel doorgegaan. Met de inzet van extra creativiteit, organisatiekracht en middelen.

 

Tot slot

Het is prachtig dat dit fonds er nu is, en structureel deze middelen beschikbaar stelt. Ik zou zeggen: maak er gebruik van! En hebt u hulp nodig bij een aanvraag? U weet ons te vinden.

 

Informatie

Publicatiedatum 26 januari 2021
Laatste aanpassing 26 januari 2021
Bron Lang Leve Kunst Fonds
Onderwerpen Kunstparticipatie,
fonds en coronatijd

1 Reactie

  1. Yvonne de Vries

    Wat een goed initiatief dat dit Fonds start. Ik zal het onder de aandacht brengen. Wij maken veel gebruik van kunst en cultuur op onze locaties van de Oppeppers Kennemerhart. Nu we veel minder kunnen buiten de deur zijn we vooral de mogelijkheden binnen de muren aan het aanboren en inzetten. En het is genieten om te zien wat kunst zien, horen, kijken en voelen met de mens doet!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u niets missen over de ontwikkelingen van de aanpak van eenzaamheid?

Abonneer uzelf nu op de tweewekelijkse nieuwsbrief van Aanpakeenzaamheid.nl en ontvang relevante artikelen over de aanpak van eenzaamheid. Mis het niet.

Je bent succesvol ingeschreven!