Deze ondernemers kunt u lokaal inzetten tegen eenzaamheid

door | sep 15, 2020 | nieuws | 0 Reacties

Albert Heijn, Beter Horen, Jumbo, PostNL, Rabobank, Regiobank en Spar zijn de ondernemers die u lokaal kunt betrekken bij uw aanpak van eenzaamheid. Ze zijn aangesloten bij de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid en hebben aangegeven te willen bijdragen aan het verminderen van eenzaamheid bij ouderen. Lees hier hoe u deze bedrijven bij uw aanpak betrekt.

 

Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid

Het VWS Actieprogramma Een tegen eenzaamheid loopt sinds 2018. Doel is de trend van eenzaamheid onder ouderen te keren. Onderdeel van dit Actieprogramma is de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid. Daarin “slaan bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheidsinstellingen de handen ineen om eenzaamheid onder ouderen te verminderen.” Op moment van schrijven doen hier volgens de site (zoals geraadpleegd op 1 september 2020) 127 organisaties aan mee.

 

Ondernemers zijn belangrijk

Eén van de speerpunten van het Actieprogramma is het betrekken van ondernemers bij de aanpak van eenzaamheid. Want ondernemers zijn dagelijks in contact met klanten en kunnen onder andere door een gastvrije, informerende en signalerende houding een belangrijke rol vervullen bij de lokale aanpak van eenzaamheid.

 

Ondernemers in uw gemeente

Om het u makkelijk te maken in uw gemeente ondernemers te vinden, staat hieronder een lijst met de bedrijven die zijn aangesloten bij de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid én die vaak op lokaal niveau vestigingen of locaties hebben en dus lokaal ‘aanspreekbaar’ zijn. Het gaat om de volgende bedrijven:

 

Vraag het lokaal

U kunt genoemde bedrijven lokaal uitnodigen om uw aanpak te ondersteunen, bijvoorbeeld door eenzaamheid te signaleren bij klanten, door informatie te verspreiden of door het beschikbaar stellen van mensen of middelen. Vanzelfsprekend werkt dit het beste als de ondernemer zélf intrinsiek gemotiveerd is of wordt. Daarbij kan het helpen dat het ‘hoofdkantoor’ van de lokale ondernemer is aangesloten bij de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid. Natuurlijk kunt u ook andere lokale of ketenondernemers vragen om deel te nemen. (Tip: gebruik de handreiking Een tegen eenzaamheid met ondernemers met onder andere een stappenplan, voorbeelden en handige hulpmiddelen).

 

Welke ervaringen hebt u met het betrekken van ondernemers? Wat voor moois is daar uit voortgekomen? Hebt u tips voor andere ondernemers, gemeenten of lokale aanpakken van eenzaamheid? Laat het achter in een reactie onder dit bericht.

Informatie

Publicatiedatum 15 september 2020
Laatste aanpassing  15 september 2020
Bron Nationale Coalitie
tegen Eenzaamheid
Onderwerpen Lokale ondernemers,
actieprogramma

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u niets missen over de ontwikkelingen van de aanpak van eenzaamheid?

Abonneer uzelf nu op de tweewekelijkse nieuwsbrief van Aanpakeenzaamheid.nl en ontvang relevante artikelen over de aanpak van eenzaamheid. Mis het niet.

Je bent succesvol ingeschreven!