Nieuwe subsidie cultuur en participatie

door | aug 18, 2020 | nieuws | 1 reactie

Op 15 september 2020 gaat de nieuwe subsidieregeling ‘Samen cultuurmaken’ open. Deze subsidie kunt u goed benutten om eenzaamheid tegen te gaan. Lees hier meer over de nieuwe mogelijkheid.

 

Kunst en cultuur inzetten tegen eenzaamheid

Kunst en cultuur kunt u goed inzetten om eenzaamheid tegen te gaan of te voorkomen. Dat kan bijvoorbeeld door via kunst en cultuur een beroep te doen op talenten van eenzame mensen, bij hen levenslust aan te boren, hen contact te laten maken over persoonlijke onderwerpen en zeggenschap over hun eigen leven te bevorderen.

 

Nieuwe regeling

De subsidieregeling ‘Samen cultuurmaken’ van het Fonds voor Cultuurparticipatie is een stimuleringsregeling die nieuwe initiatieven mogelijk wil maken en bestaande activiteiten helpen zich te verdiepen, verbreden en/of professionaliseren. Een belangrijk middel om het doel te bereiken is het aanjagen van nauwere samenwerking en ontmoeting tussen makers, initiatiefnemers en/of deelnemers uit de culturele sector en het sociaal domein. Bijvoorbeeld de zorg- en welzijnssector. En op deze manier de unieke kracht van kunst en cultuur beschikbaar te stellen voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken, zoals eenzaamheid.

 

Bedragen en criteria

Per project kunt u maximaal €500.000 aanvragen. Aanvragen zijn mogelijk voor vernieuwende activiteiten met een artistiek inhoudelijke invulling, vanuit een samenwerking tussen het cultureel en het sociaal domein.

 

Gebruik hulpmiddelen

Op de site van het Fonds voor Cultuurparticipatie leest u alle informatie. Daarnaast kunt u gebruik maken van de Handreiking Kom erbij met kunst en cultuur, over de werking van kunst en cultuur, de samenwerking tussen het culturele en sociale domein en tal van voorbeelden. Gebruik ook de Subsidiechecklist van Aapakeenzaamheid.nl om uw project zo effectief mogelijk te laten zijn.

 

Tot slot

Hebt u hulp nodig bij uw aanvraag? Dan weet u ons vast te vinden. In elk geval veel succes. Hopelijk komen er veel mooie projecten die vanuit kunst en cultuur eenzaamheid tegengaan.

Informatie

Publicatiedatum 18 augustus 2020
Laatste aanpassing 18 augustus 2020
Bron Fonds voor Cultuurparticipatie
Onderwerpen subsidie, sociaal, cultuur

 

1 Reactie

  1. Rita van de Wouw

    Wat een fantastisch idee!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u niets missen over de ontwikkelingen van de aanpak van eenzaamheid?

Abonneer uzelf nu op de tweewekelijkse nieuwsbrief van Aanpakeenzaamheid.nl en ontvang relevante artikelen over de aanpak van eenzaamheid. Mis het niet.

Je bent succesvol ingeschreven!