Nú kunt u subsidie aanvragen voor uw project tegen eenzaamheid!

door | aug 22, 2019 | nieuws | 0 Reacties

Het is zover. Tot donderdag 12 september 2019 kunt u bij ZonMW maximaal €25.000 aanvragen voor initiatieven die eenzaamheid bij ouderen voorkomen of tegengaan. Lees hier alles over de essentie, zodat u snel weet of dit iets voor u is.

Zoals eerder aangekondigd, stelt de Rijksoverheid via ZonMW geld beschikbaar voor initiatieven die eenzaamheid bij ouderen voorkomen of tegengaan. In totaal komt bijna €500.000 beschikbaar. Dit is bedoeld voor bestaande en voor nieuwe initiatieven.

Bestaande initiatieven
Projecten en activiteiten die al bestaan, kunnen maximaal €25.000 aanvragen. Hiervoor is in totaal €300.000 beschikbaar. Dus als iedereen het maximale bedrag aanvraagt, kunnen 12 projecten worden gekozen door ZonMW. Dit geld is beschikbaar om activiteiten door te ontwikkelen, uit te voeren en elders te verspreiden.

Nieuwe initiatieven
Projecten en activiteiten die nieuw zijn kunnen maximaal €15.000 aanvragen, binnen een totaalbudget van €195.000. Bij maximale aanvragen, is er ruimte om 13 verschillende projecten te honoreren. U kunt het geld gebruiken voor het opzetten en uitvoeren van innovatieve projecten die aanvullend en vernieuwend zijn ten aanzien van het bestaande aanbod in de wijk of buurt.

Voorwaarden
De subsidies zijn alleen beschikbaar voor projecten en activiteiten die zich specifiek op eenzaamheid richten. Ook moet het gaan om eenzaamheid bij 75+-ers en moet er altijd sprake zijn van samenwerking tussen verschillende partijen. U kunt het geld pas inzetten na goedkeuring van de subsidieaanvraag, begin 2020. Daarnaast zijn er nog vele andere voorwaarden voor deelname.

Aanvragen
Om uw aanvraag in te dienen, moet u helaas de nodige bureaucratie doorlopen:
* lezen van alle documentatie van ZonMW, zoals de programmapagina, de subsidie-oproep, de algemene subsidievoorwaarden en de procedurebrochure;
* indienen van een vooraanmelding, uiterlijk op donderdag 12 september 2019 om 14.00 uur;
* indienen van een volledige aanvraag, waaronder een aanvraagformulier, een begroting in ZonMW-format en een intentieverklaring in ZonMW-format, uiterlijk 8 oktober 2019;
* wachten op besluitvorming. Voorzien is dat besluitvorming uiterlijk op 10 januari 2020 plaatsvindt.
Alle informatie vindt u via de programmapagina van ZonMW.

Tot slot
Wilt u meedoen maar ziet u op tegen het hele proces? Ik help u graag om tot een succesvolle aanvraag te komen. Neem hiervoor zo snel mogelijk contact op via info@aanpakeenzaamheid.nl of 06-81715500.

Hoe dan ook: veel succes bij de vooraanmelding en subsidieaanvraag.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u niets missen over de ontwikkelingen van de aanpak van eenzaamheid?

Abonneer uzelf nu op de tweewekelijkse nieuwsbrief van Aanpakeenzaamheid.nl en ontvang relevante artikelen over de aanpak van eenzaamheid. Mis het niet.

Je bent succesvol ingeschreven!