Nog meer geld voor eenzaamheid na corona

door | jun 29, 2021 | nieuws | 0 Reacties

Een nieuw fonds stelt €4 miljoen beschikbaar om de sociale problemen van corona aan te pakken. Projecten tegen eenzaamheid kunnen een beroep op een deel van dit fonds doen. Maak er gebruik van en lees ook over andere fondsen en financiële mogelijkheden die er op dit moment voor u zijn.

Update 19 augustus 2021: het ministerie van VWS heeft nog eens € 1 mln toegevoegd aan het fonds. Daardoor is nu € 1,4 mln voor ‘eenzaamheid’ beschikbaar. Zie ook verderop.

 

Corona en eenzaamheid

De coronacrisis heeft grote sociale gevolgen. Zo zijn veel Nederlanders in (diepere) eenzaamheid beland. Het is daarom goed als mensen en organisaties zich inzetten om hier wat aan te doen. Daar zijn nu nieuwe middelen voor beschikbaar.

 

Sociaal herstelfonds

Het Oranjefonds heeft het ‘Corona sociaal herstelfonds’ in het leven geroepen. Met een startbedrag van €4 miljoen is dit fonds beschikbaar voor sociale initiatieven die klaarstaan voor anderen. Zodat er ook “na corona niemand in onze samenleving alleen voor hoeft te staan”.

 

Eerst eenzaamheid

Projecten tegen eenzaamheid die ontstaan zijn door de coronapandemie kunnen als eerste gebruik maken van het fonds. In eerste aanleg is voor eenzaamheid € 400.000 beschikbaar. U kunt aanvragen indienen met een omvang van €10.000 tot €60.000 per jaar voor bestaande en nieuwe methodieken. Kijk voor de criteria op deze pagina.

 

Nog veel meer geld

Naast dit nieuwe fonds hebben alle gemeenten in Nederland in totaal zo’n €150 miljoen ontvangen, ook te besteden aan de bestrijding van eenzaamheid. Zie deze eerdere berichtgeving en zoek contact met uw eigen gemeente. Tot slot kunt u gebruik maken van de fondsen die in ons Fondsenoverzicht staan. Tip: gebruik ook deze subsidiechecklist om te zorgen voor een effectief project.

Waarvoor gaat u geld aanvragen? Laat het weten in een reactie onder dit bericht. Succes!

Informatie

Publicatiedatum 29 juni 2021
Laatste aanpassing 19 augustus 2021
Onderwerpen Oranjefonds

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u niets missen over de ontwikkelingen van de aanpak van eenzaamheid?

Abonneer uzelf nu op de tweewekelijkse nieuwsbrief van Aanpakeenzaamheid.nl en ontvang relevante artikelen over de aanpak van eenzaamheid. Mis het niet.

Je bent succesvol ingeschreven!