Serie licht alle instrumenten eenzaamheid toe

door | sep 1, 2020 | hulpmiddel, nieuws | 2 reacties

Er zijn steeds meer instrumenten die kunnen helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Het zijn er zelfs zó veel, dat het moeilijk is om te kiezen welke u wanneer kunt gebruiken. Daarom heeft Aanpakeenzaamheid.nl in een serie van vier artikelen de belangrijkste instrumenten toegelicht.

 

Instrumentenwijzer voor overzicht

De Instrumentenwijzer van Aanpakeenzaamheid.nl toont meer dan 30 instrumenten die u kunt gebruiken bij de aanpak van eenzaamheid. De instrumentenwijzer is sinds het voorjaar van 2020 beschikbaar en biedt overzicht en beknopte toelichtingen op de instrumenten.

 

Artikelen voor toelichting

Om u verder te inspireren en helpen, heeft Aanpakeenzaamheid.nl een serie van vier artikelen gepubliceerd die telkens gaan over één onderdeel van de instrumentenwijzer:

 • deel 1 gaat over strategische instrumenten, die u kunt gebruiken om op lokaal niveau plannen te maken en partijen te betrekken om samen slim en effectief in actie te komen;
 • deel 2 gaat over instrumenten die helpen om eenzame mensen te vinden en te activeren;
 • deel 3 bespreekt de hulpmiddelen die helpen bij het zorgen voor kwaliteit van interventies en het kiezen van de juiste interventies voor de juiste situatie en mensen;
 • deel 4 lichten de hulpmiddelen uit die helpen om interventies te vinden voor specifieke doelgroepen of in bepaalde domeinen.

 

Hopelijk helpen de artikelen en instrumenten om nog meer gebruik te maken van alle kennis die beschikbaar is. Laat u in een reactie onder dit bericht weten hoe u dit in de praktijk doet?

 

Informatie

Publicatiedatum 01 september 2020
Laatste aanpassing 01 september 2020
Onderwerpen Instrumenten, Instrumentenwijzer

2 Reacties

 1. Lilian

  Beste Hugo,

  Al lang volg ik jouw website , aanpak eenzaamheid en dacht : nu wil ik toch even een reactie geven. De site is zeer informatief en duidelijk met super veel informatie en diverse links. Als seniorencoach kan ik hier dus veel leren. Bovendien is recent mijn moeder overleden en langzaam zie ik mijn vader wegzakken in een houding van ‘er geen zin meer in hebben ‘. Eenzaamheid ligt dus op de loer. Succes met het vele werk wat hier gebeurd !

  Antwoord
  • Hugo van den Beld

   Dank je wel, Lilian. Fijn om te horen. En sterkte met je vader. Groet van Hugo

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u niets missen over de ontwikkelingen van de aanpak van eenzaamheid?

Abonneer uzelf nu op de tweewekelijkse nieuwsbrief van Aanpakeenzaamheid.nl en ontvang relevante artikelen over de aanpak van eenzaamheid. Mis het niet.

Je bent succesvol ingeschreven!